DISCRIMINAREA VACCINAŢILOR: La restaurant clientul cu certificat verde este servit de personal nevaccinat

DISCRIMINAREA VACCINAŢILOR: La restaurant clientul cu certificat verde este servit de personal nevaccinat
| Foto: Mediafax

Şi cei vaccinaţi au primit porţia lor de discriminare din partea statului român. Un cetățean vaccinat care merge într-un restaurant, într-un spațiu HoReCa, poate fi servit de cineva care nu are certificat verde.

Cum au parte vaccinaţii de discriminare? Situația în care un angajat dintr-un restaurant sau alt spațiu care furnizează servicii este nevaccinat, iar clientul are certificat verde, a fost discutată de președintele CNCD, Csaba Asztalos, la Digi24

Acesta a spus că că problema este că „statul a omis să adopte în timp real și util instrumentele legislative prin care să atenuăm, să prevenim și chiar să ridicăm restricțiile”.

"În momentul în care tu impui, de stat vorbesc, certificatul verde pentru accesul într-un restaurant este logic că și cel care lucrează acolo tot o formă de acces are, deci trebuie să îndeplinească această cerință. (...)

Statul român a omis, doarme, pentru că nu a adoptat în timp real și util instrumentele legislative prin care putem să atenuăm, să prevenim și chiar să ridicăm restricțiile. Nu am pus la dispoziția oamenilor, cetățenilor, instituțiilor și firmelor.

Oamenii trebuie să înțeleagă că aceste măsuri nu sunt împotriva unuia sau altuia ci sunt pentru protecția vieții lor, pentru a putea ridica aceste măsuri în timp. (...) Noi avem astăzi o problemă și cum controlăm certificatul verde. Eu am fost în Occident și acolo nici măcar nu i-a trecut cuiva  prin cap să folosească certificatul altuia să intre în restaurant.

N-a avut nimeni o problemă să arate și un card de identitate ca să se vadă că numele corespunde cu numele de pe certificat. Noi ne gândim cum nu putem să aplicăm, cum nu putem să facem lucruri și cum putem să punem în paranteză rezultatele științifice", a declarat Csaba Asztalos.

Comenteaza