Disponibilizările la Mechel au fost făcute la propunerea Nikarom

Disponibilizările la Mechel au fost făcute la propunerea Nikarom
Administratorul judiciar de la Mechel Câmpia Turzii susţine că ultimele disponibilizări s-au făcut la propunerea conducerii combinatului. Pe de altă parte, sindicatuliştii susţin că vor contesta în instanţă măsura. La Câmpia Turzii oamenii sunt tot mai disperaţi, mai ales că începând de astăzi aproximativ 150 dintre ei vor fi concediaţi.

Reprezentantul firmei RVA, administratorul judiciar al Mechel, susţine că disponibilizările s-au făcut din motive financiare.

"Disponibilizările s-au făcut pe motive economico-financiare având în vedere că volumul producţiei este redus şi nu acoperă în totalitate cheltuielile salariale din această cauză s-au luat nişte măsuri de oportunitate de către administratorul judiciar", a declarat Todor Soo Ignaţie, asociat coordonator al filialei RVA Târgu Mureş.

Propunerea disponibilizărilor a venit din partea managementului Mechel Câmpia Turzii şi a fost acceptată de administratorul judiciar. Sindicaliştii susţin că măsura este nejustificată şi vor contesta decizia în instanţă.

"S-a făcut producţie. Sunt două luni în care s-a pornit, e un profit mic, dar nu este pierdere dacă s-ar dori organizarea ar fi rentabilă. REP: Au existat comenzi pe care le-au refuzat? Din câte ştiu, da", a spus Ioan Pascu, lider de sindicat.

Reprezentantul firmei RVA a avut o întâlnire cu liderul sindicatului de la Mechel şi cu prefectul Gheorghe Vuşcan. Administratorul judiciar a promis că va analiza situaţia angajaţilor de la Mechel şi spune că s-ar putea renunţa la concedieri.

"Azi în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii sindiactului au cerut revizuirea acestei măsuri în sensul revenirii asupra desfacerii contractelor de muncă urmează să mai facem o analiză în şi măsura în care într-adevăr costurile pot fi acoperite la nivelul cheltuielilor ce se impun în cazul menţinerii personalului, deci urmează să se revină asupra măsurii de desfacere a contractului de muncă", a declarat Todor Soo Ignaţie.

În cazul în care angajaţii vor fi totuşi concediaţi, aceştia vor primi trei salarii compensatorii, aşa cum este prevăzut în contractul colectiv de muncă. Prefectul Clujului s-a arătat nemulţumit de decizia Mechel.

"Mizeria de la Mechel Câmpia Turzii continuă. Noi nu putem fi de acord cu acest lucru, ei au pornit cvapacitatea de producţie de ochii lumii. Se pare că activitatea de acolo se susţine dpdv economic şi constată că trebuie să se rezilieze contractele şi au început tocmai cu contractele de muncă", a declarat Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan.

Angajaţii Mechel Câmpia Turzii spun că disponibilizările nu sunt justificate şi se tem că nu-şi vor mai găsi locuri de muncă.

 

Comenteaza