Distracţii şi fapte bune pentru cei mici de 1 iunie

Distracţii şi fapte bune pentru cei mici de 1 iunie
Copiii din Cluj pot alege între popice, golf, şotron, cursă cu obstacole, desene pe asfalt, torball în Parcul Central ori un festival cu jucării şi animale la Expo Transilvania.

Zona foişorului din Parcul Central va fi pregătită de la 17:30 pentru activităţi precum marocco, popice, golf, şotron, curse cu obstacole, desene pe asfalt, pictură pe faţă, jocuri cu mingea, aruncat la ţintă sau turnball. Acţiunea e organizată de Asociaţia Autism Transilvania. Dacă va ploua, asociaţia a pregătit activităţi pe str. Zizinului nr. 4. Expo Transilvania găzduieşte "Festivalul copiilor şi adolescenţilor", între 12:00 şi 20:00. Artistul plastic Grigore Găurean le va face portrete în grafit copiilor, iar între 15:00 şi 16:00 aceştia sunt aşteptaţi la concursul "Cel mai simpatic animal de companie". Se pot dona jucării, hăinuţe sau rechizite pentru copiii necăjiţi. "Vă aşteptăm cu dulciuri, sucuri, produse de patiserie, iar pentru părinţi avem mici, bere şi cafea", au menţionat organizatorii.

Intrarea este liberă pentru copiii de până la 12 ani, iar restul participanţilor vor plăti câte 1 leu, banii urmând să ajungă la copiii bolnavi sau cu familii sărace. După 18:00 este anunţată o discotecă pentru cei mici. Direcţia Generală de Asistenţă Socială va organiza un spectacol de teatru şi muzică la Teatrul de Păpuşi Puck, iar alţi copii vor merge la parcul zoo din Sălicea sau la Grădina Botanică. Grupuri de copii sprijiniţi de instituţie vor vizita Muzeul de Artă, Castelul Huniazilor şi Mănăstirea Prislop din Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, mormântul lui Mihai Vodă şi unitatea militară din Turda. Mai sunt programate vizionări de filme la mall, o expoziţie multimedia, concursuri, petreceri şi activităţi cu părinţii, spectacole, un picnic în aer liber, desene pe asfalt, jocuri distractive cu premii. În Cluj-Napoca va avea loc o campanie stradală de informare despre efectele şi descurajarea cerşetoriei în rândul copiilor.

 

 

Comenteaza