Doi bărbați au fost prinşi de jandarmi la tăiat ilegal de arbori dintr-o zonă protejată de lege

Doi bărbați au fost prinşi de jandarmi la tăiat ilegal de arbori dintr-o zonă protejată de lege
Doi bărbați care tăiau ilegal niște goruni au fost surprinși în plină acțiune de un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj aflat în patrulare în zona în care se aflau și ei.

Cei doi, unul în vârstă de 43 de ani, iar altul de 25 de ani, ambii domiciliaţi în localitatea Floreşti, au fost prinși marți dimineața, în jurul orei 08:00, în zona "Groapa Moşului" din Pădurea Bisericii din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

După ce i-au identificat, jandarmii au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului în scopul evaluării prejudiciului cauzat.  La sosirea acestuia, el a precizat că tăierea materialului lemnos s-a făcut într-o zonă protejată de lege. Astfel, cei aproximativ doi metri cubi de material lemnos tăiați au fost daţi în custodia Ocolului Silvic Cluj.

Pe numele persoanelor în cauză jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de "tăiere fără drept de arbori ", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comenteaza