Doi bărbați din Cluj au intrat împreuna în cabina de vot. Câte incidente electorale au fost semnalate în județ

Doi bărbați din Cluj au intrat împreuna în cabina de vot. Câte incidente electorale au fost semnalate în județ

Până la ora 15:00, în Cluj au fost semnalate 14 Incidente sau fapte ilegale în context electoral.

Autoritățile județului Cluj au anunțat că, de la începerea procesului de votare, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au asigurat un climat normal de siguranță și ordine publică. Până la ora 15:00, nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze desfășurarea procesului electoral.

În județ, au fost semnalate 14 incidente sau fapte ilegale legate de alegeri, toate fiind verificate rapid de către autorități. Dintre acestea, 7 nu s-au confirmat, 2 sunt în curs de verificare, 1 caz a fost sancționat contravențional, iar în alte 4 cazuri au fost întocmite dosare penale.

Un incident notabil a avut loc în comuna Sânmartin, localitatea Cutca, unde procesul de votare a fost suspendat între orele 11:55 și 12:40. Suspendarea a fost determinată de intrarea simultană în cabina de vot a două persoane, fără acordul președintelui secției de votare. După verificări, s-a confirmat că cele raportate erau adevărate, un bărbat de 51 de ani fiind sancționat cu amendă de 600 de lei, conform art. 108 lit. o) din Legea 115/2015, conform IPJ Cluj.

Pentru prevenirea aglomerărilor și asigurarea desfășurării optime a votului, secțiile de votare sunt monitorizate în mod special.

"Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile", a transmis IPJ Cluj.

Până în prezent, 151 de vehicule au fost oprite de polițiști pentru verificări, fiind aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, fără a fi constatate infracțiuni rutiere.

Comenteaza