Doi oameni au murit la Cluj după ce au băut alcool sanitar VIDEO

Doi oameni au murit la Cluj după ce au băut alcool sanitar  VIDEO
Doi oameni au murit în ultimele două luni în Cluj după ce au băut alcool sanitar. Alte 13 persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din aceeaşi cauză în stare gravă, iar medicii au fost nevoiţi să le facă dializă.

Două persoane din judeţul Cluj au decedat după ce au consumat alcool sanitar. Una dintre cauze ar fi diferenţa mare de preţ între alcoolul sanitar şi băutură. De exemplu, această sticlă de alcool sanitar costă 6 lei în timp ce o băutură spirtoasă de aceeaşi cantitate cu o concentraţie alcoolică mai mică costă.

Pacienţii care au venit la spital intoxicaţi cu alcool sanitar erau în stare gravă şi au necesitat dializă. În ultimele luni, la Spitalul Judeţean au ajuns, în medie, câte şase persoane intoxicate cu alcool sanitar.

"Am avut un total de 15 cazuri din care două ştim că au decedat. Din anamneza pacienţilor putem spune, aceştia ar fi consumat alcool sanitar şi undeva în alcoolul sanitar e ceva care determină starea asta", a declarat Monica Costin, purtător de cuvânt SCJU Cluj.

Conducerea Spitalului a anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre cazurile frecvente de persoane care s-au intoxicat din cauza alcoolului sanitar. Medicii avertizează că substanţa trebuie folosită doar cu scop medical pentru dezinfectarea plăgilor.

 

Comenteaza