Doi tineri, reținuți pentru înșelăciune și fals. Cum au păgubit de mii de euro un clujean

Doi tineri, reținuți pentru înșelăciune și fals. Cum au păgubit de mii de euro un clujean
| Foto: Arhiva

Doi tineri, de 21 și 22 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma unor percheziții într-un dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Cei doi au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții care au avut loc marți în municipiul București și în localitatea Dobroești, județul Ilfov.

"La data de 21 noiembrie a.c. polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în localitatea Dobroești, județul Ilfov, într-un dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic", informează IPJ Cluj.

Potrivit polițiștilor, din cercetări a rezultat că la data de 23 octombrie, cei doi ar fi contactat un bărbat din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, cu pretextul achiziționării de la aceasta a unui motociclu, în valoare de 6.500 de euro.

"În acest context, unul dintre cei doi s-ar fi prezentat sub o altă identitate și i-ar fi transmis proprietarului motociclului, prin mijloace electronice, un document tip PDF care conținea o dovadă de plată falsificată, a sumei de 6.500 de euro.

În paralel, ar fi contactat un alt bărbat, căruia, sub aceeași formă, i-ar fi prezentat o plată de 1.800 de lei, pe care l-ar fi convins astfel să presteze servicii de transport a motocliclului din comuna Mihai Viteazu, până în localitatea Breaza, județul Prahova", spun reprezentanții IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 telefoane mobile, un calculator și mai multe cartele de telefonie.

De asemenea, în baza activităților operative, motociclul a fost găsit de polițiști, fiind restituit proprietarului.

Doi tineri, reținuți pentru înșelăciune și fals. Cum au păgubit de mii de euro un clujean

"Totodată, asupra unui dintre cei doi, în urma controlului corporal au fost identificate 6 grame de substanță vegetală verde-oliv, cercetările fiind preluate de structura competentă de combatere a criminalității organizate", adaugă polițiștii.

În baza probatoriului administrat, cei doi tineri, de 21 și 22 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați instanței pentru dispunerea unor noi măsuri preventive.

Comenteaza