Doi traficanți de droguri din Cluj, lideri de grupări infracționale, capturați în Spania. Șapte mașini de lux, confiscate

Doi traficanți de droguri din Cluj, lideri de grupări infracționale, capturați în Spania. Șapte mașini de lux, confiscate

Doi români, lideri ai unor grupări care se ocupau cu trafic de droguri, au fost depistaţi în Spania, unul dintre aceştia având de executat o pedeapsă cu închisoarea de aproape 7 ani.

Este vorba despre Gheorghe Alin Urcan din Turda şi de Dan Andrei Mureşan din Câmpia Turzii.

Miercuri, prin coordonarea de la nivelul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Ataşatului de Afaceri Interne al Poliţiei Spaniole la Bucureşti, Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole a reuşit localizarea şi reţinerea, în localitatea Alicante, a doi cetăţeni români, urmăriţi internaţional, precizează Poliţia Română într-un comunicat de presă.

"Pentru unul dintre aceştia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 7 luni, pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri şi constituirea unui grup infracţional organizat, iar pentru cel de-al doilea a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internaţional", menţionează anchetatorii.

Cei doi clujeni ar fi liderii unor grupări destructurate prin acţiuni anterioare ale procurorilor şi poliţiştilor şi urmează să fie aduşi în ţară, conform procedurilor legale, conform Agerpres.

În aprilie şi mai au fost efectuate două acţiuni de amploare, desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT, prin care au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operaţiuni cu substanţe dopante de mare risc, operaţiuni ilegale cu precursori de droguri şi grup infracţional organizat, în urma cărora a fost dispusă, de Tribunalul Cluj, măsura arestării preventive, faţă de 18 persoane.

De asemenea, au fost confiscate şi cantităţi importante de substanţe anabolizante, dar şi precursori de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, precum şi peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro şi 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro.

DIICOT Cluj menţiona la acel moment că în urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate peste patru tone de substanţe, cutii (de ordinul miilor) ce conţin substanţe lichide, fiole cu substanţă lichidă, blistere din material plastic folosite la ambalarea şi depozitarea fiolelor, aproximativ 60 de kilograme de substanţă albă solidă, aparat de vidat, laminator, maşini de etichetat, role conţinând etichete, cântare, pungi cu substanţă pulverulentă de diferite culori, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conţin steroizi lichizi, recipiente din sticlă şi plastic ce conţin substanţe lichide, cutii de carton ce conţin recipiente din sticlă şi plastic, ustensile şi obiecte de uz farmaceutic şi casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanţe pulverulente, bidoane cu substanţe lichide.

Comenteaza