Doi traficanți de droguri, prinși în flagrant la Cluj

Doi traficanți de droguri, prinși în flagrant la Cluj

DIICOT transmite că doi bărbați care încercau să comercializeze substanțe interzise au fost reținuți de către polițiști.

"La data de 20.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeași zi, inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Cluj, în timp ce tranzacționau cantitatea de 50 de grame substanță cu efect psihoactiv (2MMC), pentru suma de 5.000 de lei.

De asemenea, în baza probatoriului administrat, în sarcina unui inculpat s-a reținut și faptul că, pe parcursul anului 2023, a deținut și comercializat diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) unor consumatori din municipiul Cluj Napoca și localităților limitrofe.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza județelor Sălaj și Cluj, au fost identificate și ridicate, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române", se arată în comunicatul DIICOT.

Comenteaza