Doliu în lumea muzicii din Cluj. Dirijorul Tudor Ciupeiu, găsit spânzurat

Doliu în lumea muzicii din Cluj. Dirijorul Tudor Ciupeiu, găsit spânzurat
Un dirijor în vârstă de 32 de ani, Tudor Ciupeiu, asistent universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Oradea, s-a sinucis prin spânzurare pe o stradă din Cluj-Napoca. Apropiaţii lui spun că breasla muzicală a suferit o mare pierdere.

Fostul decan al Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii Oradea, Agneta Marcu, a declarat, joi, că Tudor Ciupeiu a fost un om extraordinar de bine pregătit, iubit şi apreciat de studenţi.

"L-am cunoscut, i-am fost decan şi l-am apreciat enorm de mult. A fost un om extraordinar de bine pregătit. Când a avut primul lui concert şi a dirijat Filarmonica din Oradea a venit special de la Cluj să îl vadă şi să îl asculte fostul lui profesor, Petre Sbârcea, deşi avea 80 de ani, atât de mult l-a apreciat. Era asistent universitar la Departamentul Muzică, la Interpretare Muzicală. A fost iubit şi apreciat de studenţi. M-a surprins gestul său de a-şi lua viaţa, m-a dărâmat pur şi simplu, este o mare pierdere pentru breasla noastră muzicală", a spus Marcu.

Mai mulţi colegi ai lui Tudor Ciupeiu au afirmat că pun gestul extrem la care a recurs acesta pe seama problemelor personale, cărora nu le-a mai putut face faţă.

"Era abătut în ultima vreme, absenta mult de la cursuri, s-a întors acasă, la Cluj-Napoca. Era în proces de divorţ, soţia sa fiind tot asistent universitar la Facultatea de Arte, şi aveau împreună un copil de 8 ani. Probabil l-a afectat şi decesul mamei sale, Dumnezeu ştie ce era în sufletul său. S-au adunat mai multe probleme", au spus aceştia.

Tudor Ciupeiu s-a născut în Cluj-Napoca în 1985 şi a absolvit în 2004 Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", iar în 2008 Academia de Muzică "Gheorghe Dima", specializarea dirijat simfonic, clasa maestrului Petre Sbârcea.

Tânărul s-a sinucis spânzurându-se de creanga unui copac situat la marginea pădurii de pe strada Câmpului din Cluj-Napoca. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

loading...
Comenteaza