Donaţie pentru ISU Cluj marca Beard Brothers: 10 frigidere mobile pentru transportul vaccinului anti-COVID

Donaţie pentru ISU Cluj marca Beard Brothers: 10 frigidere mobile pentru transportul vaccinului anti-COVID

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a primit o donaţie de la voluntarii Beard Brothers. Este vorba despre 10 frigidere pentru transportul în condițiii optime a vaccinurilor anti-COVID.

10 frigidere mobile care păstrează temperatura optimă 2 grade - 8 grade Celsius pentru transportul vaccinurilor anti-COVID pe raza județului Cluj au ajuns la ISU Cluj. Aceste echipamente vor fi folosite de către ISU Cluj și Ministerul Apărării Naționale. Valoarea achiziției este de 20.799 lei.

„Etapele următoare ale campaniei de vaccinare vor include un număr mai mare de persoane, drept pentru care și numărul dozelor ce urmează să fie distribuite va crește. Pentru a asigura un proces de distribuție mai rapid și mai sigur în centrele de vaccinare, Beard Brothers ne-au donat astăzi 10 cutii frigorifice transportabile, care vor suplimenta pe cele care le utilizăm deja.

Transportul dozelor de vaccin de la centrul regional de distribuție către centrele de vaccinare operaționalizate în județul nostru se realizează de către echipaje ale ISU și MApN”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Transportul şi depozitarea vaccinurilor trebuie făcute în condiţii speciale, pentru că vaccinul trebuie menţinut la temperatura de -80 de grade. 

România a mai primit două tranşe de vaccin. Prima de 10.000 de doze, iar cea de-a doua de 140.500. Aproape 90.000 de doze au fost deja distribuite în centrele de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a precizat că a doua campanie de vaccinare va începe din 15 ianuarie, cu personalul din centrele de îngrijire.

România a cerut vaccin pentru 10,7 milioane de persoane. Iar etapa a treia, când se va putea vaccina populaţia generală, ar putea începe la 1 aprilie. Obiectivul este ca atunci să fie imunizaţi zilnic 150.000 de oameni.

Comenteaza