Dorin Bob trage ponoasele preluării afacerii Tower. Omul de afaceri spune că informaţiile sunt eronate şi defăimătoare

Dorin Bob trage ponoasele preluării afacerii Tower.  Omul de afaceri spune că informaţiile sunt eronate şi defăimătoare

Milionarul Dorin Bob are probleme în afaceri, de pe urma preluării afacerii "Tower", cea mai mare țeapă imobiliară din România. Bob susține însă că informațiile apărute în spațiul public sunt defămătoare. 

Media locală a scris, zilele acestea, că firmele Studium Green și Arovit, patronate de milionarul Dorin Bob, au fost scoase la vânzare prin executare silită, în urma unor datorii în valoare de 2,25 milioane de euro. Omul de afaceri ar trage ponoasele preluării bussiness-ului imobiliar ''Tower'' din Mănăștur.

Amintim că, în anul 2017, dezvoltatorul imobiliar Dorin Bob a văzut o oportunitate de redresare a afacerii Tower și a preluat bussines-ul prin intermediul AHQ Management SRL. În cadrul acestei firme s-au constituit, ca acționari, Dorin Bob, prin intermediul firmei Uzina de Case SRL (50%) și Via Cargo, firmă controlată de Mihai Chezan, artizanul afacerii, prin intermediul companiei CARPATHIA LLC din SUA. Dorin Bob a încheiat atunci o convenție cu păgubiții Tower prin care și-a asumat că le va preda apartamentele promise de Mihai Chezan, artizanul afacerii din Mănăștur. Acest lucru s-a întâmplat la finalul anului 2022, când 70 din cei 100 de păgubiți au intrat în posesia apartamentelor pe care le cumpăraseră în urmă cu 15 ani.  

De asemenea, conform unor publicații media locale, Bob și Studium Green SRL se obligau față de Chezan și firmele lui, să pună la dispoziție 4 milioane de euro pentru continuarea proiectului Tower. Pe lângă acești bani mai trebuia să plătească 1.730.000 de euro, sub forma a mai multor clauze din contract. De asemenea, dacă Bob nu plătea banii era în pericol să piardă 25% din pachetul de acțiuni de 50% pe care îl deținea la AHQ Management, firma prin care urma să se continuie realizarea proiectului imobiliar Tower.

La câteva luni după semnarea acordurilor contractuale, între Bob și Chezan au început neînțelegerile. În final s-a ajuns la Curtea de Arbitraj Comercial Cluj, unde Chezan l-a dat pe Bob în judecată în anul 2021. În luna iulie 2023, arbitrii comerciali i-au dat dreptate lui Chezan. După ce a câștigat acest proces, Mihai Chezan a reușit să îl scoată pe Bob și pe firmele lui din acționariatul AHQ Management. 

Acum, potrivit datelor publice privind activele și situațiile financiare, Studium Green are angajate credite de 19 milioane de euro de la Vista Bank, 18,55 milioane de euro de la CEC Bank, 8,24 milioane de euro de la Libra Bank, 4,88 mil euro de la Banca Transilvania, și 1 mil de la RO Credit IFN.  Totodată, compania are datorii totale de 327 milioane de lei, potrivit datelor financiare publicate pentru anul 2022.

De asmenea, companiile din grupul Arovit, și anume Arovit Legume și Fructe SRL, MIB Prodcom SRL, Betarom Impex SRL și Pektirom SR,  au un profit de doar 100.000 de euro, cu credite angajate de peste 2 milioane de euro și datorii totale de peste 14 milioane de euro.

De cealaltă parte, Studium Green, împreună cu asociatul său majoritar, Dorin Bob, au dorit ă facă o serie de precizări şi dezminţiri legate de informaţiile eronate şi defăimătoare apărute în spațiul public cu privire la procedurile litigioase aflate în curs de desfăşurare contra Carpathia LLC (controlată de apropiaţii dlui Mihai Chezan).

''În primul rând, constatăm cu regret practicile de răspândire a unor informaţii care induc în eroare, fără a se solicita în prealabil poziţia tuturor părţilor implicate.

În al doilea rând, Studium Green doreşte să clarifice că nu există niciun demers de executare silită activ împotriva sa. Sumele stabilite prin Sentinţa Arbitrală la care se face referire în presă au fost virate integral.

În al treilea rând, dorim să facem cunoscut că Sentinţa arbitrală respectivă este supusă unor proceduri de atac succesive în faţa instanţelor judecătoreşti, până la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, proceduri care au fost iniţiate deja, astfel încât situaţia litigioasă este departe de a fi soluţionată.

Pentru aceste motive, deşi considerăm profund nedreaptă soluţia pronunţată de Tribunalul Arbitral în discuţie, nu vom fi atraşi în demersurile de comentare în faţa opiniei publice a unor chestiuni aflate în curs de soluţionare în faţa justiţiei. Ne limităm la a menţiona că vom utiliza toate pârghiile legale pentru afirmarea drepturilor noastre.

Deşi regretă situaţia în care a fost atras prin manevre frauduloase care au profitat de decizia sa de a investi cu bună crediţă peste 7 milioane euro în proiectul Tower şi de a se implica personal în soluţionarea situaţiei persoanelor păgubite anterior, Dorin Bob are încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă.

Nu în ultimul rând, Studium Green şi Dorin Bob doresc să asigure toţi clienţii, colaboratorii şi partenerii contractuali că îsi vor dedica toate eforturile, ca întotdeauna, pentru continuarea neîntreruptă a activităţii grupului şi respectarea angajamentelor asumate'', se arată în punctul de vedere remis redacției. 

Anul trecut, Curtea de Apel Cluj a dat o sentință definitivă în Dosarul Tower și l-a achitat pe Mihai Chezan, omul de afaceri acuzat de peste 100 de persoane de înșelăciune imobiliară.

Comenteaza