Dosarul "Bacul xeroxat" va fi rejudecat la Tribunal

Dosarul
Curtea de Apel a decis luni să trimită dosarul profesorilor din cazul "Bacul xeroxat" la rejudecare, la Tribunalul Cluj.

Dosarul "Bacul xeroxat" se rejudecă la Tribunal, a decis luni Curtea de Apel. Sentinţele celor trei profesori implicaţi, Ioan Vaidahăzan, Ioan Rus şi Dorel Avram, au fost anulate.

De asemenea, Curtea de Apel a hotărât ca Vaidahăzan şi Rus să fie judecaţi în stare de libertate.

Potrivit rechizitoriului, profesorii implicaţi în dosar înlocuiau lucrările elevilor cu pagini xeroxate, care curpindeau răspunsurile corecte la subiectele Bacalaureatului din 2010. Dacă elevii treceau cu bine examenul, directorul Ioan Rus şi profesorul Ioan Vaidahăzan primeau între 1.000 şi 1.300 de euro pentru fiecare elev "rezolvat". Procurorii DNA au stabilit că şeful Liceului "Alexandru Borza" a strâns în acest an de la candidaţi şi de la părinţii acestora 10.600 de euro.

Judecaţi de Tribunal după mica reformă a justiţiei, în procedură de urgenţă, cei trei au fost condamnaţi: Vaudahăzan la doi ani şi şase luni de închisoare, Ioan Rus la doi ani şi o lună, iar Dorel Avram a primit o pedeapsă, cu suspendare, de un an şi nouă luni. În dosar este inculpat şi profesorul universitar Ilie Cornoiu, care nu şi-a recunoscut fapta.

Comenteaza