Dosarul Uioreanu. Ce a declarat Pogăcean în faţa judecătorilor

Dosarul Uioreanu. Ce a declarat Pogăcean în faţa judecătorilor
Iniţial, omul de afaceri Vasile Pogăcean a negat că ar avea vreun fel de relaţii cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, dar în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj "a adoptat o poziţie diametral opusă" şi a recunoscut că îl cunoaşte pe Uioreanu încă din 2004.

În declaraţia dată în calitate de suspect, iar apoi în calitate de inculpat, acesta a negat faptul că ar avea vreun fel de relaţii cu numitul U.H., arătând că l-a întâlnit de trei ori de când acesta ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, prima cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o la Consiliul Judeţean Cluj, în anul 2013, la sfârşitul anului, împreună cu primarul din B. Inculpatul a mai declarat că respinge orice fel de acuzaţii în ceea ce priveşte existenţa unor infracţiuni de corupţie în ce priveşte relaţia sa cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În declaraţia dată în faţa judecătorului de drepturi și libertăți, cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă, inculpatul a adoptat o poziţie diametral opusă, arătând următoarele: „pe inculpatul U.H. îl cunosc din anul 2004, atât eu, cât şi el fiind membrii PNL, însă eu nu sunt un membru activ. La începutul anului 2013 am fost contactat de numitul P.R., consilierul inculpatului U. şi coleg de partid, care mi-a solicitat bani pentru a achita datoriile rămase neachitate din campania din 2012, iar eu i-am răspuns acestei solicitări dându-i, din câte reţin, 40.000 de lei. Personal inculpatului U. i-am dat o singură dată bani pentru a-i folosi în scopuri electorale, aceasta s-a întâmplat în mai 2014, când întâlnindu-ne la o nuntă i-am dat 20 000 de lei. Cu acea ocazie, inculpatul U. mi-a spus că o să-l sune pe P.R. pentru a confirma primirea sumei de bani.".

Inculpatul a mai precizat că inculpatul U. nu i-a condiţionat niciodată primirea banilor de anumite favoruri.

sursa: Curtea de Apel Cluj

Comenteaza