Dovadă de altruism. Peste 300 de clujeni au înotat pentru 22 de cauze nobile GALERIE FOTO

Dovadă de altruism. Peste 300 de clujeni au înotat pentru 22 de cauze nobile GALERIE FOTO
Pe locuri, fiţi gata, start! Mai mult de 300 de clujeni au sărit sâmbătă în apă pentru a veni în spijinul unor proiecte comunitare, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a competiţiei de strângere de fonduri prin înot Swimathon Cluj.

Lăsând la o parte activităţile lor obişnuite de weekend, cetăţenii cu spirit civic şi-au scos din dulap costumele de înot, s-au aliniat la start şi au încercat din răsputeri să înoate cât mai multe lungimi de bazin.

Cu mic cu mare, de la copilaşi de cinci anişori şi adolescenţi de 13-14 ani la familii, angajați ai unor companii sau înotători individuali din rândul oamenilor de afaceri locali, ei au intrat în apă pentru a convinge susţinătorii să doneze sume cât mai mari pentru unul din cele 22 de proiecte propuse spre finanţare.

"În funcţie de numărul de lungimi de bazin pe care le înoată, susţinătorii pot să îi sprijine, de exemplu, cu un leu pe lungime şi atunci contribuţia o să fie totalul lungimilor de bazin. Sau pot să doneze şi o sumă fixă, avem donaţii de la 10 lei până la 500-1500 de lei, limita de sus nu există", a explicat Larisa Andreicuţ, managerul evenimentului.

La fel ca în fiecare an, printre înotători s-au numărat atât "veterani" ai competiţiei, cât şi începători. Indiferent însă din ce categorie au făcut parte, toţi s-au luptat pentru proiectele care le-au atins o coardă sensibilă.

"Am înotat împreună cu copilaşul meu pentru ca grădiniţa să reuşească să facă un centru de Lego unde să se joace copiii cu părinţii şi ne bucurăm că am putut să ajutăm. Competiţia este foarte bine venită, foarte motivantă, foarte încurajatoare, crează spritul civic la copii, la părinţi", a afirmat tatăl unui băieţel, venit pentru prima dată la competiţie.

"Am venit cu echipa. Înotăm pentru tabăra de vară pentru copiii cu nevoi. Este cred că a treia oară, anul trecut am lipsit, dar cel puţin firma participă cred că de patru ani. Suntem constanţi", a precizat la rândul său una dintre participantele cu state vechi.

Eforturile lor nu au trecut neobservate, înotătorii fiind încurajaţi constant din tribune de susţinătorii înarmaţi cu baloane, pancarte şi fluiere. Mai mult de atât, până la ora 13:30 s-au strâns în jur de 70.000 de lei din cei 100.000 de lei fixaţi ca obiectiv de organizatori.

Susținătorii au putut face donații pentru proiectele preferate online cu cardul, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiecte și înotători, prin bancă, în numerar sau cu cardul prin sistem de tip POS BT la sediul Fundației Comunitare Cluj.

Proiectele înscrise, din diverse domenii, cum ar fi educația de excelență, sănătatea și terapiile speciale, antreprenoriatul, dezvoltarea personală și integrarea socială, mediul, ecologia și sportul, au fost selectate împreună cu Fundaţia Comunitară Cluj în funcţie decât de bine dezvoltat era planul conceput.

În cele șase ediții anteroare de Swimathon Cluj Fundația Comunitară Cluj a strâns în total 570.000 de lei de la 4.500 de susținători, pentru 76 de proiecte.

Comenteaza