Drapelul Clujului, înmânat alpinistului care vrea să cucerească vârful Everest

Drapelul Clujului, înmânat alpinistului care vrea să cucerească vârful Everest
Drapelul cu însemnele judeţului Cluj a fost înmânat joi alpinistului Iuliu Ciprian Pătraşcu, cel care îşi propune ambiţiosul obiectiv de a cuceriri cel mai înalt vârf din lume, Everest.

Drapelul urmează să fie dus pe Everest în cadrul expediţiei pe care alpinistul clujean  o va desfăşura în perioada 10 aprilie - 31 mai. El va porni în această aventură alături de o echipă formată din doi nepalezi şi un olandez, colegi alături de care alpinistul a participat şi la o expediţie în Antarctica. Reuşita alpinistului ar reprezenta o premieră absolută pentru judeţ, acesta devenind astfel primul clujean care ar reuşi să treacă pragul de 8.000 m.

„Doresc să îl felicit şi să îi urez mult succes în acest demers domnului Ciprian Pătraşcu, un sportiv care prin rezultatele deja obţinute şi prin reuşita, sperăm, a acestui ambiţios proiect în care este angrenat, cel de cucerire a celui mai înalt vârf din lume - Everest, contribuie din plin la promovarea Clujului.

Ştim cu toţii că sportul de performanţă şi cu atât mai mult cel practicat în condiţii extreme reprezintă un excelent ambasador al unei ţări sau al unei regiuni, motiv pentru care am decis să susţinem această curajoasă iniţiativă care vizează cucerirea Everestului", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat. 

Ciprian Pătraşcu, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti clujeni, a reuşit la sfârşitul anului 2014 performanţa de a deveni primul clujean şi cel de-al patrulea român care a atins cel mai înalt vârf de pe continentul Antarctica - Mt. Vinson. Până în prezent, ambiţiosul sportiv a reuşit să cucerească cinci din cele şapte vârfuri, actualul obiectiv reprezentându-l vârful Everest, cel mai înalt din Asia.

Comenteaza