Droguri și băutură la volan. Doi șoferi din Cluj, testați pozitiv de polițiști în trafic

Droguri și băutură la volan. Doi șoferi din Cluj, testați pozitiv de polițiști în trafic

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în cazul a doi clujeni opriți în trafic pentru verificări.

Vineri, 14 iunie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit în trafic pentru verificări un tânăr de 28 de ani, din comuna Apahida, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 105 S.

Potrivit polițiștilor, la testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată alcoolemia de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior tânărul fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, sâmbătă, 15 iunie, în jurul orei 00.15, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru verificări un bărbat de 32 de ani din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism pe DN1 E60 în comuna Florești.

"În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza