Drumeţii în siguranţă. Ce să faceţi şi ce să nu faceţi când mergeţi pe munte

Drumeţii în siguranţă. Ce să faceţi şi ce să nu faceţi când mergeţi pe munte
Sezonul cald aduce cu el numeroşi turişti în zonele montane ale judeţului, motiv pentru care jandarmii fac câteva recomandări iubitorilor de natură.

Astfel, ei sunt sfătuiţi să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia.

Turiştii sunt îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate.

De asemenea, jandarmii din cadrul posturilor Beliş-Fântânele, Muntele Băişorii şi Gilău sfătuiesc iubitorii de drumeţii să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite. Este indicat ca înainte de începerea unui traseu aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi şi ruta pe care urmează să-l parcurgă.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza