Drumuri şi apă potabilă pentru Căpuşu Mare

Drumuri şi apă potabilă pentru Căpuşu Mare
Şase din cele nouă sate care formează comuna clujeană Căpuşu Mare au de puţin timp acces la sistemul de apă potabilă şi de canalizare, precum şi drumuri noi.
Proiectul cuprinde localităţile Căpuşu Mare, Căpuşu Mic, Agârbiciu, Bălceşti, Dângăul Mic şi Dângăul Mare, a fost demarat în 2007 şi are valoarea de 51 de miliarde de lei vechi. Inaugurarea oficială a proiectului a avut loc ieri, în prezenţa oficialităţilor de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, precum şi a unor reprezentanţi ai instituţiilor clujene. “Toată comuna are reţea nouă şi, mai mult, avem şi un drum nou, care a costat 2 miliarde de lei vechi, la care s-a lucrat până cu câteva zile în urmă. Sunt lucrări de care aveam nevoie, trebuia chiar făcute mai de mult”, a apreciat Gheorghe Iancu, viceprimarul din Căpuşu Mare. A fost inaugurat, astfel, drumul comunal Dângăul Mare-Dângăul Mic, reabilitat, şi cel din satul Căpuşu Mare, care a fost asfaltat. Lucrările au costat 2, respectiv 6 miliarde de lei vechi, după cum a precizat Ionel Bodea, primarul comunei.

“Nu e totuna să ai apă potabilă sa nu, să mergi la biserică prin noroi sau pe drum cu asfalt. Aceste lucruri par mărunte la oraş, dar pentru oamenii de la ţară înseamnă foarte mult”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj. “Acest sprijin a fost făcut cu susţinerea tuturor partidelor din Cluj. Alocările de bani din fonduri de la guvern au avut o susţinere consistentă din partea UDMR, dar şi a PNL sau a PDL. Sunt lucruri care rămân şi le folosesc ani în şir tuturor, dincolo de orice discuţii politice”, a apreciat Tişe. “Am avut drumuri rele mai tot timpul. S-au mai pietruit, dar tot cu cizme de cauciuc trebuia să mergem, e bină că măcar acum s-a schimbat ceva”, a spus Toma Abrudan, localnic în vârstă de 81 de ani din Dângăul Mic.

Comenteaza