Duminica şoferilor indisciplinaţi: băuţi, fără permis sau la volanul unor autovehicule neînmatriculate

Duminica şoferilor indisciplinaţi: băuţi, fără permis sau la volanul unor autovehicule neînmatriculate
Poliţiştii clujeni au constatat duminică mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Au fost depistaţi în trafic conducători auto sub influenţa alcoolului, cu permisul anulat, ori conducând autovehicule neînmatriculate.

Astfel, la ora 03:45, agenţii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au identificat pe raza localităţii Căşeiu un şofer de 41 de ani din comuna Chiuieşti care conducea sub influenţa alcoolului.

Fiind condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice, acesta a refuzat prelevarea, iar acum este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La 13:30, efective din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au identificat în trafic, pe raza comunei Mintiu Gherli, un clujean de 29 de ani care se afla la volanul unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi cu număr fals, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Două ore mai târziu, la 16:20, agenţii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au ptind pe raza localităţii Căşeiu un şofer de 32 de ani din judeţul Sălaj care se afla la volanul unui autoturism deşi avea permisul de conducere anulat.

În urma controlului, bărbatul este cercetata pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Nu în ultimul rând, la ora 22:54, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat în trafic un conducător auto de 33 de ani aflat sub influenţa alcoolului.

El este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comenteaza