După 20 de ani, sunt trimise în şomaj. Vezi povestea angajatelor de la Informaţii, din Gara Cluj VIDEO

După 20 de ani, sunt trimise în şomaj. Vezi povestea angajatelor de la Informaţii, din Gara Cluj VIDEO
Au lucrat peste 20 de ani la CFR şi acum s-au trezit trimise în şomaj fără nici o explicaţie. Este vorba de cele zece angajate ale biroului de informaţii din gara Cluj-Napoca, care vineri au primit notificările de concediere din partea conducerii CFR Călători. Femeile sunt disperate şi se plâng că nu ştiu cum se vor descurca în continuare.

Liliana Drăgan lucrează la CFR de mai bine de 24 de ani, iar în ultima perioadă a fost angajata biroului de informaţii din gara din Cluj. Vestea concedierii, povesteşte Liliana cu lacrimi în ochi, a luat-o pe nepregătite.

"Vă închipuiţi că nu ştim să facem decât munca aia de ceferist. Vă închipuiţi că la 46 de ani, văduvă, cu doi copii, cine mă mai primeşte în servici? La fel şi pe celelalte colege. Noi am făcut munca asta o viaţă întreagă, ne-am dedicat trup şi suflet biroului de informaţii", spune ea.

Salariul de 1.000 de lei pe Liliana Drăgan care îl primea de la CFR abia îi ajungea pentru viaţa de zi cu zi. "O să stau în faţa gării la fel ca boschetarii din gară şi o să vină şeful de unitate să-i cer să-mi dea bani", spune ea.

În situaţia Lilianei sunt şi celelalalte angajate ale biroului de informaţii.

"Lucrez în locuinţă de intervenţie, care după terminarea contractului meu cu CFR sunt dată în 30 de zile afară din casă", spune şi Elisabeta Cristof, angajată la acelaşi birou.

"Am trei copii şcolari, un elev şi un student. Şi alături de colegele mele nu poate să spună nimeni că nu ne-am făcut datoria, am lucrat conştiincios, n-am avut abateri, n-am avut nici o sancţiune în 20 de ani şi de muncă", spune şi Cecilia Iacob.

La nivel naţional peste 800 de angajaţi de la CFR Călători vor fi trimişi în şomaj începând de la mijlocul lunii martie. Numai în regionala Cluj aproape 100 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Poşta Română va disponibiliza şi ea alte 600 de persoane, din care 24 în judeţul Cluj.

Etichete
Comenteaza