O altă stradă din Cluj-Napoca se surpă / Emil Boc a anunțat, în miez de noapte, cine este vinovatul

O altă stradă din Cluj-Napoca se surpă / Emil Boc a anunțat, în miez de noapte, cine este vinovatul
| Foto: captura YouTube - AVMnews

După strada Uliului, o nouă problemă cu alunecările de teren a apărut în Cluj-Napoca, unde o altă stradă a început să se surpe. A fost solicitat ajutorul autorităţilor.

Locuitorii de pe strada Nicolae Moldoveanu au solicitat ajutorul autorităţilor, după ce au observat crăpături în structura stradală. Vina pentru crăpăturile din carosabil ar aparţine unui constructor care efectuază lucrări pe un şantier din zonă. Primarul Emil Boc a transmis marţi seara că toate reparaţiile se vor efectua pe cheltuiala beneficiarului care efectuează lucrarea. 

"Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați să asigure zona unui șantier situat pe strada Nicolae Moldoveanu. Mai exact, în urma unor lucrări, este posibilă o alunecare de teren. Nu sunt înregistrate pagube și nu există momentan posibilitatea ca locuințele să fie afectate. La fața locului se află un echipaj, alături de reprezentanții companiei care efectuează lucrările, respectiv poliția locală", a informat ISU Cluj. 

Pe lângă poliţia locală şi pompieri, inclusiv primarul Emil Boc s-a deplasat la miezul nopţii pe şantierul în preajma căruia a avut loc surparea de teren. "Am constatat că la lucrarea de construcţie a unui bloc, săpătura efectuată a produs nişte crăpături în structura stradală, existând riscul să se extindă înspre câteva locuinţe din preajmă.

Evident trebuie dispusă imediat oprirea lucrărilor, luarea măsurilor imediate de asigurare a siguranţei şantierului, dispunerea unei expertize de urgenţă care să fie validată de comitetul local pentru situaţii de urgenţă şi de întreprindere a lucrărilor pe cheltuiala beneficiarului.

Dacă beneficiarul nu le face pe cheltuiala lui, vor fi făcute prima dată de primărie, recuperându-ne banii de la el pentru că autoritatea publică nu poate sta cu mâna în sân să pună în pericol infrastructura publică şi proprietăţile private ale oamenilor. 

Deocamdată am eliminat orice formă de trafic în afară de cel pietonal. Mâine (n.red. - miercuri, 29 mai a.c.) vom avea raportul tehnic, expertiza pe masă, iar specialiştii vor dispune soluţiile care se impun pentru a împiedica producerea unor alunecări suplimentare, totul pe cheltuiala beneficiarului care efectuează lucrarea.

Potrivit principiului de drept civil, oricine produce cuiva un prejudiciu este obligat să repare în integralitate", a declarat Emil Boc prezent marţi seara pe strada Nicolae Moldoveanu. 

Comenteaza