E o idee bună? Deţinuţii care se vaccinează anti-COVID să primească o reducere a pedepsei

E o idee bună? Deţinuţii care se vaccinează anti-COVID să primească o reducere a pedepsei

Reducerea pedepsei contra vaccin este propunerea unui vicepreşedinte de tribunal dintr-o localitate din Franța, inițiativa urmând a fi dezbătută la nivel local.

Deţinuţii aflaţi într-o închisoare din nord-estul Franţei ar putea beneficia de o reducere a pedepsei dacă se vaccinează anti-COVID-19. Este vorba despre o propunere avansată de vicepreşedintele tribunalului din localitatea Sarreguemines, potrivit LCI, citat de Mediafax.

Documentul de pe 10 august a fost semnat de vicepreşedintele responsabil de aplicarea pedepselor. El a explicat că „prin măsura excepţională se doreşte încurajarea vaccinării cu scopul de a se atinge imunitatea colectivă”.

Potrivit LCI, în notă se vorbeşte despre o reducere a pedepsei cu două luni. De asemenea, se spune că persoanele condamnate la violenţă conjugală, violenţă asupra minorilor, crimă şi delicte de natură sexuală vor fi excluse de la reducerea pedepsei.

Propunerea va fi dezbătută de reprezentanţii Parchetului şi de judecători şi, dacă va fi acceptată, ar putea fi aplicată începând din septembrie.

Întrebat despre această propunere, ministrul de Justiţie din Franţa a spus că este vorba despre „o iniţiativă personală şi locală”.

Comenteaza