Ecoul Bibliei în lumea de azi, analizat de preotul Stelian Tofană

Ecoul Bibliei în lumea de azi, analizat de preotul Stelian Tofană
Conferinţa cu tema „Biblia, adevăr sau mit” va fi susţinută astăzi, de la ora 19, la studioul TVR Cluj, de pe strada Donath, de preotul profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Tema aleasă porneşte de la întrebările credincioşilor cu privire la relaţia Bibliei cu viaţa, societatea şi ştiinţa.

„Voi încerca să abordez din perspectivă teologică şi nu numai acest subiect. O primă întrebare la care voi răspunde este „Ce este Biblia?", apoi timpul în care Biblia a fost scrisă, Vechiul Testament şi Noul Testament, componenţa şi diferite puncte de vedere divergente între specialişti şi confesiuni. Mă voi opri apoi, la solicitatea multor oameni, asupra textului, răspunzând la întrebarea „Cât de aproape este textul Bibliei de astăzi de cel original?". Nu voi trece cu vederea o problemă foarte importantă, şi anume Biblia şi omul modern, cauzele nerodirii Cuvântului lui Dumnezeu într-o lume secularizată. Ca de obicei, voi încheia cu un mesaj, o cugetare pentru fiecare dintre noi, având de reflectat până la cealaltă emisiune", a precizat preotul profesor, citat de radiorenasterea.ro.

Evenimentul de astăzi are loc în cadrul proiectului „Dialogurile TVR", ianugurat în luna martie şi care cuprinde câte o conferinţă susţinută de preotul profesor Stelian Tofană în fiecare zi de joi din fiecare lună, timp de un an.

În cadrul conferinţei de astăzi studenţii Raluca Ilovan, Ramona Ţuţuianu, ambii la flaut şi Vlad Baciu - vioară, de la Aacdemia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca vor interpreta Concertul branderbugic nr. 4 în Sol Major, de Johann Sebastian Bach.

 

Comenteaza