Şedinţă de Guvern de urgenţă, la ora 14.00, pentru OUG 13

Şedinţă de Guvern de urgenţă, la ora 14.00, pentru OUG 13
Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, va fi abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. Acesta a fost anunţul făcut, sâmbătă seară, de prim-ministrul Sorin Grindeanu. Acesta a mai anunţat că astăzi, la ora 14.00, va avea loc o şedinţă de Guvern.

"Ca şi prim-ministru vă anunţ că am luat câteva decizii: mâine (n.r. - duminică) vom face în regim de urgenţă o şedinţa pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(...) Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare - abrogare, prorogare. 2- E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că, după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament".

Grindeanu a mai spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

"De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor".

În Piaţa Victoriei din Capitală s-au strâns sâmbătă seară peste 170.000 de oameni! După ce au mărşăluit pe marile bulevarde şi au format un lanţ uman în faţa Palatului Parlamentului protestatarii s-au întors în faţa Executivului.

Au fost şi în ţară cele mai mari proteste din ultimii ani. 40.000 de clujeni au ieşit în stradă. 35.000 de timişoreni s-au mobilizat din nou. La Craiova au fost în jur de 10.000 de protestatari, la Ploieşti, 15.000, iar braşovenii au fost 12.000.

Comenteaza