Şeful Direcţiei Agricole a demisionat. "Nu puteam sta să mă dea ăştia afară"

Şeful Direcţiei Agricole a demisionat.
Şeful Direcţiei Agricole Cluj, Grigore Onaciu, a demisionat din funcţie.

Onaciu, director în ultimii trei ani, a fost pus în funcţie după ce PDL a câştigat alegerile, în 2009, şi a demisionat în 18 mai. Principalul candidat aflat "în cărţi" pentru postul de director al DADR este Ilarie Ivan (PSD), care a mai ocupat această funcţie până în 2004.

Ultima zi de muncă a lui Onaciu la DADR a fost 15 iunie. Onaciu recunoaşte că unul dintre motivele care l-au făcut să demisioneze a fost şi faptul că USL a câştigat alegerile. "Era momentul să mă retrag, să fac loc altcuiva, nu puteam sta să mă dea afară. Nu am primit susţinerea domnilor care au câştigat", a spus el pentru ziuadecj.ro. Însă principalul motiv, spune el, este faptul că a fost ales şef de departament la USAMV, unde avea în subordine de două ori mai mulţi angajaţi decât întreaga Direcţie Agricolă. "Eu aveam de gând de mai demult să mă retrag, pentru că aveam cumul de funcţii. Eu sunt titular la USAMV, am disciplina care trebuie dusă la capăt şi o făceam cu greu, pentru că era foarte mult de lucru. Apoi problema e că, o dată cu noua lege a Educaţie, au fost probleme la USAMV şi am fost ales director de departament, pentru că s-au transformat catedrele în departamente, care au de două ori mai mulţi salariaţi decât întreaga Direcţie Agricolă.DADR face o muncă foarte grea, pentru că suntem la mâna primăriilor, care dacă vor ne trimit informaţiile, dacă nu - nu. Nu mai puteam face faţă", a spus el.

Onaciu este profesor universitar la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii a USAMV şi şeful disciplinei de creşterea bovinelor. 

Comenteaza