Şeful DRDP Iaşi: Indicatorul rutier cu greşeli, montat ilegal

Şeful DRDP Iaşi: Indicatorul rutier cu greşeli, montat ilegal
Indicatorul rutier aflat pe DN 17, la ieşirea de pe un tronson al şoselei de centură a Sucevei, şi care conţinea informaţii eronate privind distanţele între localităţi a fost înlăturat, spune conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, susţinând că panoul fusese montat fără acordul instituţiei.

Directorul DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu, a declarat că panoul rutier a fost montat de constructorul şoselei de centură a Sucevei fără acordul administratorului drumului, DRDP Iaşi, ceea ce este "la limita penalului", conform Mediafax.

El a spus că a dispus înfiinţarea unei comisii de anchetă la Secţia Suceava a Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi pentru că timp de 24 de ore nu a fost observată această greşeală. "Juriştii noştri studiază modul de sancţionare a constructorului", a afirmat Laicu.

Acesta a mai spus că toate datele care ar fi trebuit înscrise pe panoul rutier au fost transmise corect şi nu îşi explică de ce firma care a executat acest indicator a trecut acele informaţii eronate.

Laicu a subliniat că situaţia este "de o gravitate foarte mare" pentru că a fost montat un semn de circulaţie fără acordul administratorului drumului şi că panoul rutier montat sâmbătă după-amiază a fost îndepărtat duminică seara.

Indicatorul arăta că de la Suceava şi până la Dej sunt 179 km, în condiţiile în care distanţa reală este de 251 km, iar până la Cluj Napoca, 182 km, când distanţa este de 310 km. Conform datelor prezentate, distanța dintre Cluj-Napoca și Dej ar fi de doar 3 km și nu de 57 km (potrivit distanta.ro).

De asemenea, distanţa de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc era de 148 km, deşi în realitate este de 58 km, în timp ce între Suceava şi Gura Humorului distanţa ar fi de 145 km, în condiţiile în care aceasta este de 36 km.

Comenteaza