Eikon reprezintă Clujul la Bookfest

Eikon reprezintă Clujul la Bookfest
Editura clujeană participă în aceste zile la unul dintre cele mai cotate târguri de carte din România cu lansări de volume şi evenimente.

Este singura editură din Cluj-Napoca prezentă la această ediţie a Bookfest. Din programul evenimentelor organizate de clujeni la Bucureşti face parte lansarea cărţii "Elegiile răscumpărării", de Aurel Sasu, programată pentru duminică, 3 iunie, şi a volumelor "Jurnale", de Constantin Fântâneru. Sâmbătă, 2 iunie, Eikon a lansat cartea "Claritatea neostenită", de Antonio Gamoneda. În aceeaşi zi, editura a mai organizat o seară de poezie-lectură publică din volume mai vechi şi mai noi apărute în cadrul editurii.

Participarea atât de redusă a editorilor clujeni la Salonul Internaţional de Carte Bookfest are drept cauză "în primul rând latura financiară", potrivit lui Vasile G. Dâncu (foto), directorul editurii. "O asemenea implicare presupune costuri mari de transport şi închiriere a standului. Dincolo de asta, noi nu ne putem permite să nu participăm la un eveniment de o asemenea anvergură şi să nu fructificăm prin lansări apariţiile noastre editoriale. A nu lua parte al Bookfest denotă că editura are o problemă", a apreciat Dâncu. Editurile clujene ar trebui să facă acest efort, pentru că dacă nu aduci cartea în faţa cititorului când e momentul nu ai făcut nimic", a atras atenţia directorul de la Eikon.

 

 

Comenteaza