Elev din Cluj-Napoca, reținut pentru trafic de droguri. Își împărțea "marfa" și gratuit prin școală, inclusiv colegilor/ Ce avea prin buzunare

Elev din Cluj-Napoca, reținut pentru trafic de droguri. Își împărțea "marfa" și gratuit prin școală, inclusiv colegilor/ Ce avea prin buzunare

Un elev de 18 ani a fost reținut de polițiști după ce a fost depistat vineri, de către un echipaj de jandarmi, în proximitatea unei școli din Cluj-Napoca, având asupra sa pachețele cu droguri și un cântar electronic.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, un elev de 18 ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

"În fapt, la data de 9 februarie 2024, acesta a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20 de grame canabis (drog de risc) deja porționată în vederea comercializării, precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală", precizează reprezentanții IPJ Cluj.

Totodată, asupra acestuia au mai fost găsite un cântar electronic, două pumnale, un spray iritant lacrimogen, un briceag și o cagulă.

Potrivit polițiștilor, dn probele administrate au mai relevat faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, acesta ar fi vândut și oferit, cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor minori, printre care și colegi de ai săi de la o unitate de învățământ din municipiul Cluj-Napoca. În urma unei percheziții domiciliare efectuate vineri, 9 februarie, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Astăzi, 10 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Comenteaza