Elevii care au ales la bacalaureat "Ultima noapte de dragoste...", au pierdut 30 de puncte din notă

Elevii care au ales la bacalaureat
Liceenii care au ales la bacalaureat romanul "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război", scrisă de Camil Petrescu, nu vor primi nici un punct.

Mulţi elevi au confundat genul dramatic cu cel epic în cadrul subietului III la limba și literatura română. potrivit lui Tudorel Urian, consilierul ministrului Educaţiei, liceenii care au descris personaje din romanul "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" vor fi depunctaţi. Greşeala îi va costa 30 de puncte din notă. Maximul punctajului este de 100.

Cei care au susţinut proba la Limba şi Literatura română vor lua o notă mare doar dacă au ales pentru a ilustra texul dramatic, o piesă de teatru a unuia dintre autorii I.L.Caragiale, Marin Sorescu sau Camil Petrescu, informeayă realitatea.net.

Bacalaureatul a început luni, cu proba la limba şi literatura română. În 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Rezultatele se vor afla duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

Etichete
Comenteaza