Elevii clujeni, interesaţi să-şi continue studiile în străinătate

Elevii clujeni, interesaţi să-şi continue studiile în străinătate
A cincea ediţie a Caravanei Ligii Studenţilor Români din Străinătate le-a trezit interesul elevilor clujeni. Ei au participat astăzi la eveniment din dorinţa de a-şi finaliza studiile în străinătate.

Liceeni clujeni doresc să-şi continue studiile la nivel de licenţă în străinătate. Ei susţin că sistemul de învăţământ românesc nu este sufiecient îndreptat spre partea practică în detrimentul cunoştinţelor pe care le-ar putea dobândi astfel.

"Partea practică din şcolile din România nu este foarte bine dezvoltată, din acest motiv m-am gândit să studiez în străinătate după ce voi termina liceul şi de aceea am venit la Caravana LSRS", a spus Bruno, elev în clasa a XI-a la Liceul de Transporturi.

Manifestarea care s-a terminat acum puţin timp a avut în prim plan, potrivit organizatorilor, înlesnirea contactului dintre elevi, studenţi şi tinerii care au studiat în străinătate.

"Este a cincea ediţie în care caravana LSRS vine la Cluj şi ne bucurăm că ne-am putut adresa atât studenţilor, dar mai ales elevilor. Este foarte important pentru noi să creăm o punte de legătură între tinerii care au studiat în afară şi elevii din România", a explicat pentru ziuadecj.ro Gabriela Puşcaştiu, organizator.

Comenteaza