Elevii clujeni învaţă să fie ecologişti: "Reducem, Reciclăm, Refolosim"

Elevii clujeni învaţă să fie ecologişti:
Zece şcoli din judeţul Cluj se alătură programului organizat de echipa Let's Do It, Romania: „Școala Mea e Eco". Elevii vor învăţa prin intermediul unor activităţi atât indoor cât și outdoor conceptul "Reducem, Reciclăm, Refolosim".

Printre activitățile propuse în cadrul programului ecologic ce se va desfăşura în perioada 2-6 aprilie se numără prezentarea interactivă a conceptului „Reducem, Reciclăm, Refolosim", un colaj de filmulețe reprezentative, o scenetă de teatru pentru cei mici şi un joc tip „labirint" pentru elevii claselor V-XII.  În plus, se va organiza un workshop în cadrul caruia se vor utiliza preponderent materiale reciclabile.

"Se urmărește continuitatea proiectului prin întâlniri ulterioare cu elevii școlilor implicate, deoarece doar prin astfel de acțiuni se poate crește gradul de conștientizare în ceea ce privește implicarea activă și constantă a comunității în relația cu mediul înconjurator", a declarat Marius Cobârzan, coordonatorul proiectului la nivel judeţean.

Let's Do It, Romania! face parte din marea echipă Let's Do It, World! care va implica peste 85 de state la nivel global în cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. În 2012 Romania organizează curăţenia natională în aceeaşi zi cu Republica Moldova, Bulgaria şi Turcia - 12 mai 2012.

 

Etichete
Comenteaza