Elodia dispare a doua oară, pe drumul Clujului

Elodia dispare a doua oară, pe drumul Clujului
Poliţiştii din Covasna au găsit în 12 iunie pe malul râului Olt un craniu despre care se presupune că ar fi al avocatei braşovene Elodia Ghinescu, dispărută de trei ani.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat ieri că acest craniu este supus la Cluj testului ADN. Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj şi ai Laboratorului Interjudeţean de Expertize Criminalistice (LIEC) spun că nu au spre analiză nici un craniu şi că doar la Bucureşti se fac teste ADN.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Andrea Buzsi, a afirmat într-o conferinţă de presă că nici în judeţul Covasna şi nici în judeţul limitrof Harghita nu a fost dată dispărută în ultimii doi ani vreo persoană ale cărei caracteristici să corespundă cu cele indicate de craniul descoperit pe malul Oltului. “La faţa locului nu s-au găsit alte indicii, dar craniul prezenta urme de creier şi a fost trimis pentru investigaţii complexe la Cluj, unde se va face şi un test ADN”, a precizat Buzsi.

Directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat ieri că în registrele instituţiei nu figurează nici un craniu pentru expertiză, adăugând că la Cluj nu pot fi realizate expertize ADN. Reprezentanţii LIEC nu confirmă că la Cluj ar fi ajuns un astfel de craniu şi spun că analize ADN se fac doar la Bucureşti. Contactată de ZIUA de CLUJ, reprezentanta IPJ Covasna şi-a menţinut afirmaţia. “Aşa mi-au spus şefii, că au trimis craniul la serviciul de medicină legală din Cluj şi că azi (ieri - n. red.) va ajunge înapoi la noi”, a precizat Andrea Buzsi. Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, iar principalul suspect în acest caz este soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă.

Comenteaza