Elveţia interzice importul de porci din mai multe ţări europene, inclusiv din România

Elveţia interzice importul de porci din mai multe ţări europene, inclusiv din România
Elveţia va interzice începând de miercuri importul de porci vii şi orice fel de carne de porc provenind din mai multe ţări europene în care au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.

Importurile din Bulgaria şi România sunt vizate, dar şi cele din unele regiuni ale Croaţiei şi Letoniei, au precizat marţi autorităţile sanitare elveţiene.

Interdicţia se referă la porci şi mistreţi, precum şi la orice fel de carne care provine de la aceste animale, dar şi la material seminal, ovule şi embrioni.

Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa Subsahariană, şi-a făcut apariţia în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

După descoperirea luna trecută a unor mistreţi morţi, dintre care mulţi atinşi de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a acestor animale.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând doar mistreţi, în zone limitrofe Belarusului.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza