Foto Emil Boc: Datorită UNTOLD, au intrat peste 50 de milioane de euro în Cluj-Napoca

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunţat duminică seara, într-o intervenţie la Digi24, că în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită festivalului UNTOLD.

Primarul Emil Boc precizează că UNTOLD, dar şi Electric Castle, alături de TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) contribuie la atragerea unui număr cât mai mare de turişti în Cluj.

Emil Boc a participat la festival, afirmând că David Guetta e doar cu un an mai tânăr decât el, aşa că nu ar vedea motive pentru care să nu se poată bucura de muzica lui. Emil Boc a declarat, duminică seara, la Digi 24, că a fost nevoie de rebranduirea Clujului pentru atragerea turiştilor. 

„În aceste zile România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări, noi, clujenii nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti, Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untold-ul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”, a afirmat Boc, citat de adevarul.ro

„Avem o analiză din 2019 care arată că în oraş au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro. Probabil că această ediţie fiind cea mai numeroasă şi cea mai consistentă probabil că această sumă este şi mai mare. Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş.

Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinereţea, entuziasmul şi mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăţa să colaboreze şi nu să se războiască”, a mai precizat Emil Boc în ultima seară din ediţia a 7-a a festivalului din Cluj-Napoca.

Sursa foto: Emil Boc Facebook 

Comenteaza