Foto Emil Boc, despre "festivalul" cozilor la abonamentele CTP": „Căutăm soluţii, dar nu lăsăm loc pentru abuz”

Zi de zi se formează cozi la toate ghişeele CTP pentru eliberat abonamente, iar procedurile stufoase pentru a dovedi că eşti student în Cluj-Napoca şi că vrei să asculţi de primarul Emil Boc, circulând cu CTP-ul, îi ţin pe tineri în stradă cu orele. Ce spune primarul Emil boc despre situaţia creată în oraş. 

Studenții din Cluj-Napoca, elevii şi pensionarii așteaptă la cozi ore întregi pentru abonamentele de transport. Situaţia s-a agravat odată cu începerea anului universitar, când mii şi mii de studenţi care vor urma cursurile unei facultăţi din oraşul de pe Someş, s-au aşezat cuminţi la ghişeele pentru eliberarea abonamentelor. 

Situaţia a fost semnalată administraţiei clujene atât de presa locală, cât şi de grupurile de facebook ale urbei. Unii studenţi spun că vor aştepta câteva săptămâni, timp în care vor circula cu CTP-ul pe bani, deşi statutul de student le oferă alte drepturi pe transportul public clujean.

Cert e că nici controlorii nu stau degeaba, şi au pornit de zor la controlat bilete pe mijloacele CTP, doar, doar vor prinde câţiva clienţi care nu au abonament şi nici nu s-au sinchisit pentru o plată cu cardul la automatele instalate în maşini. Şi joi, 13 octombrie, coada din staţia de pe Memorandumului era de câteva zeci de persoane. Pe Memo, chiar şi cei care fac sport pentru bilet stau la coadă. Aşa că e înghesuială mare în continuare în staţii. 

Primarul Clujului, Emil Boc, recunoaşte că problema este una reală și că se lucrează la găsirea unei soluții. Acesta susține că a adus subiectul în discuție chiar și în Consiliul Local. "Trebuie găsită o soluție și legală și de colaborare ca datele universităților să poată fi trasferate în format electronic către Compania de Transport Public astfel încât să se poată emite acest abonament.

Pe de-o parte legislația nu ne permite să ne jucăm cu datele personale ale studenților, pe de altă parte fiecare abonament este plătit, adică în spatele lui cineva plătește. Jumătate plătește Primăria și jumătate universitatea. Trebuie să fie o rigoare a modului în care sunt acordate aceste abonamente, cu dovezile din spate, pentru că altfel este cale deschisă spre abuz”, transmite Emil Boc.

Citeşte şi: A început la Cluj-Napoca "festivalul cozilor la eliberarea abonamentelor CTP" / "Cu 4 ore de stat la coadă, nu cred că este SmartCity"

Comenteaza