Emil Boc: „Să ne gândim că prietenul nostru își poate pierde locul de muncă, pentru că noi nu respectăm regulile"

Emil Boc: „Să ne gândim că prietenul nostru își poate pierde locul de muncă, pentru că noi nu respectăm regulile"

Emil Boc, primarul Clujului, invitat la emisiunea „Ochii pe mine!”, a vorbit despre cea ce îi așteaptă pe clujeni și ce ar însemna o carantinare pentru orașul al cărui edil este.

Primarul Emil Boc accentuază din nou faptul că respectarea regulilor antiepidemice ne va salva sănătatea, dar şi locurile de muncă. ,,Cred că este un gest altruist, dacă ne gândim la prietenul nostru din oraș care își poate pierde locul de muncă, pentru că noi nu respectăm regulile.”

,,Realitatea este că avem un trend ascendent care este coroborat cu un număr mare de teste care se face la Cluj (...). Aici, din nefericire, la nivel național, nu se ponderează rata de infectare cu numărul de teste. Sunt județe care nu testează aproape deloc și au rata de infectare mică. (…) Dincolo de asta, pot să vă spun că nu veți găsi în Cluj nici un om în transportul în comun care să nu aibă mască. Dacă mergeți pe stradă, rar foarte rar dacă vezi pe cineva fără mască.

E adevărat că, în unele zone și aglomerația la noi în oraș există, tocmai de aceea o mai bună prezență a forțelor de ordine, va descuraja aglomerațiile. Pe de altă parte, este încă un entuziasm mare pentru vaccinare și asta mă bucură foarte mult pentru că este calea directă pentru a ieși din pandemie.

Știți cum este? – Ăsta este prețul  democrației pe care îl plătim! Vrem regim dictatorial autoritar, nu mișcă nimeni în front, nu mai comentează nimeni dacă ne vaccinăm sau nu. Vrem democrație, asta este!? Și mie îmi vine uneori să-mi mușc limba când aud unele sau altele, dar îmi dau seama că, până la urmă, libertatea este chintesența democrației. De aici începe ora exacta a democrației și asta este diferența dintre democrație și dictatură. Există și alte păreri în afară de cele pe care le susținem noi și nu trebuie neapărat să fim de acord cu ele", a spus Emil Boc, conform alephnews.ro

Comenteaza