Eroi în timpul liber. O familie cu doi copii dintr-un județ vecin a fost salvată de la incendiu de 5 pompieri care și-au terminat tura

Eroi în timpul liber. O familie cu doi copii dintr-un județ vecin a fost salvată de la incendiu de 5 pompieri care și-au terminat tura
| Foto: ISU Bihor

Un sugar de patru săptămâni, un copil de un an şi 6 luni şi părinţii acestora au fost salvaţi, vineri, de cinci pompieri bihoreni aflaţi în timpul liber, care i-au evacuat pe braţe din locuinţa a cărei mansardă şi acoperiş erau cuprinse de flăcări, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ISU Bihor, cei cinci pompieri - plutonierii Bodoni Adrian, Jurău Claudiu, Lazăr Ilie, Chişe Mihai şi Herţe Călin se întorceau acasă, în Oradea, în dimineaţa zilei, după ce ieşiseră din tura de serviciu, executată în cadrul subunităţii de pompieri din localitatea Valea lui Mihai.

În jurul orei 9,00, trecând prin cartierul Episcopia din Oradea, au observat flăcări şi fum dens la o casă situată pe strada Santăului. S-au deplasat imediat spre locul respectiv, sunând între timp la 112 pentru sesizarea evenimentului şi în câteva momente cei cinci pompieri militari erau deja în interiorul casei incendiate, de unde au evacuat doi copilaşi şi pe părinţii acestora (bărbatul fiind în imposibilitatea de a se deplasa din cauza unui handicap locomotor, iar mama trecuse de curând printr-o operaţie de cezariană), care nici nu ştiau că locuinţa era în flăcări. Din fericire, niciun membru al familiei nu a fost rănit.

Totodată, salvatorii au oprit alimentarea cu energie electrică a casei, au scos din locuinţă o butelie pentru prevenirea unei deflagraţii şi au evacuat trei cai din grajdul aflat în proximitatea focarelor.

În scurt timp, la locul intervenţiei au sosit echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime, o autospecială tip Abroll, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Forţele de intervenţie au acţionat rapid pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care se manifesta violent la nivelul mansardei şi acoperişului casei, acţionând concomitent pentru protecţia unei clădiri lipite de casa incendiată şi a unei construcţii auxiliare aflată în imediata proximitate.

"Pompierii au stins incendiul cu operativitate (în aproximativ 15 minute), împiedicând extinderea flăcărilor la încăperile de la parter, la atelierul de reparaţii auto lipit de locuinţa în flăcări şi la o anexă. În urma evenimentului, au ars mansarda casei pe o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi şi acoperişul locuinţei", a mai informat sursa citată.

Comenteaza