Escrocherie din Bucureşti, importată la Cluj. Cum au intervenit poliţiştii

Escrocherie din Bucureşti, importată la Cluj. Cum au intervenit poliţiştii
Scenariu de film, în această după masă, în cartierul Mărăşti: o patrulă de poliţie şi un echipaj de jandarmi au urmărit o maşină cu numere de Ilfov pe strada Fabricii şi au reuşit să o oprească înainte de sensul giratoriu. O familie de etnie romă a încercat să pună în practică la Cluj una din cele mai populare escrocherii din Bucureşti.

Poliţiştii au verificat maşina, în interior, în portbagaj, i-au dat pe pasageri jos şi au cerut actele şoferului. În autoturism se aflau şi doi minori.

"Ştiţi ce făceau? Erau la Kaufland şi cereau bani, în special bătrânilor, pentru benzină. Că vor să ajungă acasă şi nu au destui bani. Au încercat şi ei să facă ce fac şi la Bucureşti", a spus unul dintre poliţişti.

Între oamenii legii şi şofer au avut loc câteva schimburi de replici, acesta din urmă ameninţând cu judecata şi susţinând că nu a încălcat nicio regulă de circulaţie ca să fie oprit şi percheziţionat.

La toată scena au asistat zeci de persoane din apropiere. În final, familia şi-a văzut de drum.

Înşelăciunea cu "împrumutul"

Nu există un anumit tip de ţintă, oricine poate fi păcălit în acest fel.

Profilul escrocilor: oameni bine îmbrăcaţi, persoane foarte abile, cu un limbaj elaborat şi cu o înfăţisare de încredere, care pretind a fi din provincie sau din străinătate.

Modul de operare

Folosind diferite pretexte, că ar fi bolnavi şi au nevoie de medicamente, că ar fi suferit un accident, că au nevoie de benzină şi li s-a furat portofelul, că sunt băncile închise şi nu au de unde să scoată banii, aceşti oameni se împrumută de sume de bani.

Şi unii dintre ei chiar lasă garanţie unele obiecte, de cele mai multe aur falsificat. Păgubiţii nu-şi mai primesc niciodată banii înapoi.

 

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza