Este oficial! De astăzi întră în vigoare noile măsuri. Nu mai porți mască în aer liber iar barurile se închid la ora 24

Este oficial! De astăzi întră în vigoare noile măsuri. Nu mai porți mască în aer liber iar barurile se închid la ora 24

Începând de astăzi, întră în vigoare noile măsuri de relaxare a restricțiilor, anunțul a fost făcut de Klasu Iohannis.

Toate măsurile vor fi în detaliu enunțate de CNSU, apoi va fi adoptată Hotărâre de Guvern.

El a precizat că vom avea o relaxare pas cu pas şi că a fost întocmit un calendar până la 1 septembrie, după care va fi făcută o nouă evaluare. 15 mai este prima etapă, apoi 1 iunie, 1 iulie, 1 august.

De sâmbătă 15 mai se elimină portul măștii în aer liber, cu câteva excepții (piețe, târguri, stații de transport public). Masca va rămâne obligatorie în spațiile din interior, precum și în mijloacele de transport în comun.

Totodată, se elimină restricțiile de circulație pe timp de noapte și simultan se elimină orice restricții asupra programului magazinelor.

Activitatea sportivă în aer liber se va putea desfășura cu 25% din locuri ocupate cu spectatori.

Va fi posibilă şi organizarea de evenimente culturale în exterior.

De la 1 iunie crește capacitatea de cazare în hoteluri și de servire în restaurante.

Tot de la 1 iunie, la nunți, botezuri, mese festive, etc. pot participa în exterior maxim 70 de persoane, iar în interior maxim 50 de persoane. Numărul participanților crește gradual de la 1 iulie și 1 august.

Din 15 iulie, dacă toate persoanele sunt vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, se renunță la restricționarea numărului de participanți.

La fel, în ceea ce privește activitatea în sălile de sport, dacă toate persoanele sunt vaccinate numărul de participanți poate crește.

În ceea ce privește școlile, se păstrează normele care țin de rata de incidență. Este previzibil ca toate localitățile să intre în scenariul verde, astfel că este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în clase, potrivit timponline.ro.

Comenteaza