EVENIMENT. Rezultatele discuţiei dintre fermieri şi Boc: "ne vedem luni"

EVENIMENT. Rezultatele discuţiei dintre fermieri şi Boc:
Concluzia întâlnirii dintre reprezentanţii fermierilor şi premierul Emil Boc, de astăzi, este că este nevoie de o altă întrevedere, cu ministrul Agriculturii Mihail Dumitru, care a fost programată pentru luni. Aceasta după ce fermierii au protestat la Cluj şi au cerut ca premierul să-i primească în audienţă.
întâlnirea programată luni între Dumitru, ministrul Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu şi reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Bovine, respectiv ai Asociaţiei Crescătorilor de Taurine, urmăreşte detalierea plăţilor naţionale complementare din zootehnie, dar “în cadrul resurselor bugetare existente”, potrivit unei informări a Guvernului. La întâlnirea de luni ar putea participa şi premierul Emil Boc.

Amintim că peste o mie de fermieri din mai multe judeţe din ţară au protestat marţi, aproape toată ziua, în faţa Instituţiei Prefectului din Cluj. Aceştia au pornit pe jos de pe Bulevardul Muncii, într-un marş de două ore până în centrul oraşului, unde au scandat lozinci anti-guvernamentale şi au cerut să li se respecte drepturile. După ce o primă serie de negocieri dintre reprezentanţii acestora şi prefectul Florin Stamatian nu a avut succesul scontat, fermierii au forţat gardul de protecţie din faţa instituţiei iar jandarmii au reacţionat cu bastoane şi spray-uri lacrimogene.
Comenteaza