EXCLUSIV ONLINE Visky Andras despre Gala UNITER din această seară: Sper să luăm 4 premii, din cele 6 nominalizări

EXCLUSIV ONLINE Visky Andras despre Gala UNITER din această seară: Sper să luăm 4 premii, din cele 6 nominalizări
La patru premii, din cele şase nominalizări pe care le are Teatrul Maghiar de Stat din Cluj (TMSC) la Premiile UNITER, speră directorul artistic adjunct al instituţiei, Visky Andras.

„Sunt optimist la toate categoriile la care suntem nominalizaţi. Sunt foarte importante nominalizările la cele mai bun spectacol. Nu s-a mai întâmplat până acum ca două spectacole ale aceleiaşi instituţii să fie nominalizate la această categorie (în condiiţiile în care sunt doar trei nominalizări, n.red.). Aşteptările mele sunt 3 premii din 6 nominalizări. Un premiu la categoria cel mai bun spectacol, la cea mai bună regie, pentru domnul Andrei Şerban şi un premiu pentru actorii noştri. Aş putea să zic că per total mă aştept la 4 premii, pentru că sunt convins că premiul pentru scenografie va fi câştigat de Carmencita Brojboiu. La categoria respectivă şansele sunt aproape 100%", a precizat pentru ziuadecj.ro Visky Andras, director artistic adjunct al TMSC.

Dramaturgul, totodată director adjunct al TMSC, va fi prezent la Gala UNITER din această seară, alături de reprezentanţii instituţiei clujene care sunt nominalizaţi. Premiile se acordă pentru realizările teatrale deosebite din anul 2010.

Reamintim, TMSC, considerat unanim în topul celor mai bune teatre din România, are şase nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2011.

Teatrul clujean este nominalizat la categoriile:

Cel mai bun spectacol al anului 2010:
„Strigăte şi şoapte", după filmul lui Ingmar Bergman, regia Andrei Şerban
„Leonce şi Lena", de Georg Buchner, regia Tompa Gabor

Cea mai bună regie:
Andrei Şerban, pentru „Strigăte şi şoapte"

Cel mai bun actor în rol principal:
Bogdan Zsolt, pentru rolul Bergman, din „Strigăte şi şoapte"

Cel mai bun actor în rol secundar:
Gabor Viola, pentru rolul Valerio, din „Leonce şi Lena"

Cea mai bună scenografie:
Carmencita Brojboiu, pentru scenografia spectacolului „Leonce şi Lena".

Gala Premiilor UNITER 2011 se va desfăşura astăzi, de la ora 21, la Bucureşti şi va fi transmisă în direct de TVR 1, Radio România Cultural, şi online pe tvr.ro şi uniter.ro. De asemenea ziaudecj.ro vă va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor.

 

Comenteaza