Executorul RADP, pârât la Camera Executorilor. Angajaţii regiei află mâine dacă-şi primesc salariile

Executorul RADP, pârât la Camera Executorilor. Angajaţii regiei află mâine dacă-şi primesc salariile
Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din Cluj se plânge Camerei Executorilor, după ce executorul judecătoresc Marius Stolneanu ar fi avut un comportament abuziv în modul în care a blocat conturile regiei.

"S-a făcut o plângere la Camera Executorilor, săptămâna trecută. E practic o sesizare pentru nerespectarea codului lor de procedură. Nu vrem altceva decât să se respecte prevederile legii", spune directorul RADP, Ioan Morocăzan. El spune că aşteaptă de la Camera Executorilor ca instituţia să-l atenţioneze pe Marius Stolnean "să respecte legea".

Mâine cei 240 de angajaţi ai regiei vor afla dacă-şi primesc salariile, care au întârziat aproape o lună din cauză că executorul judecătoresc a blocat conturile regiei, în cadrul unui proces cu o firmă din Zalău care a închiriat patinoarul din Gheorgheni de la RADP şi al cărei contract a fost reziliat unilateral de către regie. "Mâine vom vedea dacă vor intra salariile în contul RADP sau nu, atunci se împart banii şi se află destinaţia sumelor din conturi", a mai spus el. "Sper ca mâine executorul judecătoresc să fie mai luminat la minte", spune prefectul Florin Stamatian.

Stolnean spune că distribuirea banilor "se face conform legii", mâine dimineaţă, în prezenţa creditorului, debitorului şi a Finanţelor Publice. "Mâine vom face distribuţia, inclusiv salariile. Nimeni nu caută să omoare pe cineva, pentru că atunci nu mai ai de la cine să iei banii", spune el. Stolnean adaugă că plângerea depusă de RADP la Camera Executorilor este, în fapt, doar o presiune. "Procedura este îndeplinită, ei probabil vor să preîntâmpine ceva. Sunt presiuni, pentru că ei cred că aici e joacă", a spus el.

Primarul Sorin Apostu spune că plângerea la Camera Executorilor este "o idee bună". "Zece miliarde de lei vechi, din lucrările executate de Regie, au fost luaţi de executor fără să se anunţe nimic, când executarea era suspendată. Cea ce ne miră e modul în care se acţionează când e vorba de privaţi, contra intereselor administraţiei. Am o sută de exemple. S-au luat banii din cont, s-au dat firmei", a spus Apostu.

Unicul acţionar al RADP este Consiliul Local din Cluj-Napoca. Peste 60% dintre angajaţii RADP sunt membri ai sindicatului Demnitatea, afiliat la Cartel Alfa. Aceştia au protestat în faţa Curţii de Apel Cluj, în urmă cu o lună, împotriva deciziei instanţei de a obliga regia la plata a aproximativ trei milioane de lei către firma din Zalău care a concesionat patinoarul din Gheorgheni, dar al cărei contract a fost reziliat unilateral în 2005.

Comenteaza