Expertiza de la Jilava: Gore are discernământ

Expertiza de la Jilava: Gore are discernământ
Expertiza psihiatrică de la Spitalul Penitenciar Jilava arată că Marius Florin David, cunoscut drept Gore, are discernământ şi poate răspunde pentru faptele lui.

Avocata lui Gore, Monica Dairatani, a solicitat administrarea de probe care să dovedească că interlopul nu a avut discernământ în momentul în care a înjunghiat un brancardier de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) în 9 august.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, unde Gore este anchetat pentru tentativă de omor, a primit raportul de expertiză de la Spitalul Penitenciar Jilava. Examinarea psihiatrică a fost solicitată de procurori ca urmare a declaraţiilor date de Gore în faţa acestora, acuzatul susţinând că personalul de la UPU i-a ucis soţia şi că plănuia să-l omoare şi pe el. Concluziile expertizei arată că Gore are discernământ şi poate fi judecat.

Avocata acestuia, Monica Dairatani, spune că trebuie stabilit dacă Gore a avut discernământ în momentul comiterii faptei. "Degeaba se arată după o lună că are discernământ. Am solicitat în probaţiune actele medicale care să arate dacă Gore a consumat înainte de incident substanţe toxice şi voi solicita o nouă expertiză care să arate dacă acestea i-au afectat pe moment discernământul", a spus Dairatani. Avocata consideră că incidentul putea fi prevenit de autorităţi. "Înainte cu trei zile Gore se ducea la spitale şi cerea ajutor, spunând că este sub influenţa unor substanţe toxice, dar nu s-a luat atitudine. Sistemul din România este de vină, pentru că atunci când se duce o persoană la spital care arată că nu-i în deplinătatea facultăţilor mintale ar trebui să se ia atitudine şi să o interneze pentru o noapte, două", a spus Dairatani.

Aceasta a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei din tentativă de omor în vătămare corporală, pentru care pedepsele sunt mai mici, în baza raportului medico-legal care arată că brancardierul a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale, dar că leziunile nu i-au pus în pericol viaţa.

 

 

Comenteaza