Explodează buboiul miniciunilor #COLECTIV. Pintea, acuze la Bănicioiu şi Arafat: "Mi-au reproşat că am dat acte la instanţă fără să-i anunţ"

Explodează buboiul miniciunilor #COLECTIV. Pintea, acuze la Bănicioiu şi Arafat: "Mi-au reproşat că am dat acte la instanţă fără să-i anunţ"
| Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Un nou scandal legat de ancheta Colectiv, după publicarea unei înregistrări a unei discuţii între ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi victimele şi familiile celor ucişi la Colectiv. În cadrul acestei discuţii ministrul Pintea dă de înţeles că a deranjat interesele lui Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu trimiţând instanţei de judecată documente legate de intervenţia de atunci.

„Refuz să cred că nu se întâmplă consemnarea evenimentelor din timpul zborului. (...) Vă rog să nu îmi mai spuneţi de documente, şi aşa mi-au reproşat şi Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, n,r), şi Arafat, că am dat documente la instanţă fără să îi anunţ. (...) Nu era vorba de negociabil, dar „să stim si noi”, spune Pintea în discuţia recentă cu reprezentanţii victimelor Colectiv, într-o înregistrare publicată de jurnaliştii de la Libertatea.

Este vorba despre documente care vizează transportul în străinătate al victimelor Colectiv, în urma cu 4 ani. Procurorii Parchetului General instrumentează un dosar deschis ca urmare a plângerii părinţilor victimelor şi supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autorităţile de neglijenţă şi ucidere din culpă.

În replică, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a scris pe Facebook că nu i-a reproşat nimic Sorinei Pintea. Arafat mai precizează a şi contactat-o pe Pintea, iar aceasta a negat că ar fi spus aceste lucruri în discuţia cu reprezentanţii Colectiv. Ulterior, şeful DSU a ascultat înregistrarea şi îi cere public Sorinei Pintea să explice situaţia. .

Comenteaza