Explozie la un bloc în Floreşti: 16 apartamente şi 6 maşini au fost avariate FOTO

Explozie la un bloc în Floreşti: 16 apartamente şi 6 maşini au fost avariate FOTO
Un apartament a sărit în aer, în jurul orei 02:00, la parterul unui bloc de pe strada Gheorghe Doja din Floreşti. Explozia a fost urmată de un incendiu.

UPDATE - adaugă ştire video. Click pe prima fotografie

Conform ISU Cluj, 16 apartamente au fost afectat, între care 2 puternic şi 6 maşini aflate în parcarea blocului au fost avariate de suflul deflagraţiei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de pompieri şi o ambulanţă.

UPDATE (09:00) Proprietara unuia dintre apartamentele afectate de explozie, care nu era acasă ci era plecată la mănăstire, a suferit un atac de panică în momentul în care a văzut ce s-a întâmplat, ea având nevoie de îngrijiri medicale. În urma exploziei, locatarii din bloc au ieşit afară, iar pompierii au oprit alimentarea cu gaz şi energie elecrică.

Încă nu se cunosc cauzele producerii deflagraţiei, dar se crede că a fost voba despre o scurgere de gaze. Poliţia şi criminaliştii se află la faţa locului şi continuă cercetările.

La faţa locului a sosit şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi viceprimarul din Floreşti. Vuşcan a spus că nu a mai văzut aşa dezastru şi a promis că va vorbi la Primărie, dar va face şi tot ce ţine de el, pentru a găsi o soluţie să îi ajute pe cei afectaţi de explozie.

Din cauza deflagraţiei la unele apartamente uşile termopan de la terase au ieşit efectiv din ţâţâni, geamurile s-au spart, structura unui balcon a fost afectată, iar unor maşini din parcare le-a fostîndoită caroseria. 

De asemenea, o bucată de perete din interiorul unui apartament a căzut la pământ. Totuşi, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.

UPDATE (09:55) "Furnizorii de enegie, gaz şi apă au întrerupt furnizarea utilităţilor în blocul respectiv. După ce s-au luat măsurile de siguranţă oamenii au început să reintre în apartamente. Se cercetează în continuare împrejurările incidentului, în funcţie de cum este evaluată situaţia şi gradul de risc, fiecare furnizor urmează să decidă când vor reporni utilităţile", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Etichete
Comenteaza