Explozie şi incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. Populația a fost informată prin RO-Alert

Explozie şi incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. Populația a fost informată prin RO-Alert

O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit. 

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului. Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00.

La stingerea incendiului au intervenit pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare.

ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului. Reprezentanţii Azomureş precizează, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalaţiei, a transmis Agerpres. 

''Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (...) Nu există pericol pentru comunitate'', arată sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureş a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol.

''Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet'', mai arată sursa citată.

Explozia de la Azomureș intervine la câteva zile de la un alt accident produs pe platforma Rafinăriei Petromidia Năvodari. Un tânăr de 32 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care două au suferit arsuri pe o suprafață destul de extinsă a corpului și au fost transferate pentru tratament în străinătate.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza