Update Explozie urmată de un incendiu în estul țării. 13 persoane au fost rănite / A fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk

Autorităţile din judeţul Botoșani au activat, vineri, Planul Roşu de Intervenţie după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj. 13 persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă.

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că victimele din incident sunt zece bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani.

”Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară”, a transmis ISU Botoşani.

Știrea inițială: O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineață, într-un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava.

La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat vineri, după explozia de la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, că un avion şi un elicopter sunt pregătite în cazul în care este nevoie să fie trimise de la Bucureşti.

Potrivit acestuia, nu au fost înregistrate decese.

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat, vineri, că zece persoane au fost rănite în urma exploziei produse la un magazin de bricolaj.

"Din informaţiile pe care mi le-au transmis colegii, este vorba despre zece victime, care au fost transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată. Au arsuri de diverse grade", a spus primarul într-o intervenţie la Antena 3, citat de Agerpres.

A fost activat planul roşu de intervenţie. SGU anunţă că bilanţul a ajuns la 12 victime transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată.

Autorităţile anunţă că pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk.

”Elicopterul SMURD Black Hawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani”, a transmis IGSU.

Știre în curs de actualizare.

Comenteaza