Fără permis și cu o alcoolemie record, prin centrul Clujului

Fără permis și cu o alcoolemie record, prin centrul Clujului
| Foto: Arhiva

Doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost prinși conducând prin Cluj băuți și fără permis.

Un bărbat de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost depistat de poliţiştii clujeni în timp ce conducea un moped pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, deşi nu deţine permis de conducere. "Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

Concentraţia alcoolică în aerul expirat a fost peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", precizează IPJ Cluj.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

La volan, cu 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat

Poliţiştii au depistat și un bărbat de 46 de ani din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Ciurgău, comuna Ceanu Mare, deşi nu deţine permis de conducere.

Potrivit IPJ Cluj, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevazute şi pedepsite de Codul penal.

loading...
Comenteaza