Fără semnal de la antenele GSM de pe un bloc din Mănăştur

Fără semnal de la antenele GSM de pe un bloc din Mănăştur
Tribunalul Comercial a respins ordonanţa preşedinţială cerută de Orange împotriva unei asociaţii de proprietari de pe strada Primăverii care le-a oprit accesul la antenă.
Mai mulţi locatari dintr-un bloc de pe strada Primăverii nu-şi mai doresc deasupra capului antenele GSM, care s-au înmulţit în ultimii zece ani. Aceştia au profitat de faptul că Orange a încheiat contract cu o asociaţie de proprietari din care ei nu fac parte şi au oprit curentul la antene. Compania s-a adresat instanţei pentru a permite angajaţilor săi accesul pe bloc, însă cererea a fost respinsă săptămâna trecută de instanţă.

Instanţa Tribunalului Comercial a respins, în 24 ianuarie, ca neîntemeiată ordonanţa preşedinţială solicitată de compania de telefonie mobilă Orange. Reprezentanţii Orange ceruseră ca asociaţia de proprietari “Primăverii nr.2, Bl. S4, Sc.9” să permită lucrătorilor companiei să pună în funcţiune antenele de pe un bloc. “Pârâta ne aduce un prejudiciu cert, prin diminuarea acoperirii GSM pentru zona a cărei acoperire era asigurată de echipamentele la care nu avem acces”, se arată în cererea de ordonanţă preşedinţială.

Numai că asociaţia cu care a încheiat contract Orange pentru instalarea antenelor şi împotriva căreia s-a îndreptat nu este recunoscută de locatarii care au oprit şi “sechestrat” antenele. Aceştia fac parte din asociaţia de proprietari Primăvara 98 şi susţin că nu li s-a cerut acordul pentru montarea antenelor şi că nu le doresc pe bloc din cauza radiaţiilor pe care le emană. Preşedintele asociaţiei Primăvara 98, Vasile Maxim, ne-a explicat că omologul său, preşedintele celeilalte asociaţii, a semnat, în 2006, un contract cu Orange fără acceptul proprietarilor. “Oamenii nu sunt de acord căci avem buletine de analize de la Medicina muncii, care arată că antenele emit radiaţii dăunătoare pentru sănătate, mai ales pentru cei de la etajele superioare. La început, în 1999, oamenii nu s-au împotrivit deoarece era o antenă, dar acum sunt vreo opt-nouă”, înştiinţează Maxim.

Locatarii nu au scăpat definitiv de grija antenelor, căci Orange a pornit în paralel cu ordonanţa preşedinţială un alt proces cu obiect “obligaţia de a face”. “În cel de-al doilea dosar, cei de la Orange cer acelaşi lucru, să continue contractul şi să pornească antenele, numai că prin altă procedură juridică”, a spus avocatul asociaţiei de proprietari, Cosmin Bodescu. “Orange România are un contract de închiriere în vigoare pentru terasa blocului S4, scara 9, de pe strada Primăverii 2 din Cluj-Napoca. Deşi contractul se află în perioada de valabilitate, locatarii blocului, în mod abuziv, au oprit accesul la spaţiul închiriat si au întrerupt furnizarea de energie electrică, astfel încât antena montată pe terasă nu mai funcţionează din martie 2009. În prezent există un litigiu între Asociaţia de Proprietari şi Orange, iar în momentul în care se va pronunţa sentinţa finală, ne vom conforma acesteia”, a precizat Departamentul de relaţii publice al Orange.


Comenteaza